Kako se obuci za fotografisanje napolju?


3 jednostavna saveta koji će ti pomoći da izgledaš najbolje na fotografijama, koja dolaze od puno promašenih fotografija i sa višegodišnjim iskustvom.

Napisao sam drugi tekst sa savetima za oblačenje u studiju.

Ispod su dobri primeri jer su boje harmonične. Takođe imam diplomu likovnog umetnika, likovna teorija kaže da sam u pravu 🙂

Pohvaliću se da su sve fotografije koje vidiš su isključivo moje 🥰

1) Svedena paleta boja 🗸

Kada biraš odeću najbolje da kompletan outfit ograničiš na maksimum 3 boje.

Ako se eventualno osećaš kao rok zvezda

Izuzetci naravno postoje, ali su najčešće vezani za osobe čiji identitet je izrađen upravo jer nisu marili o pravilima! Ako se osećaš da im pripadaš, Englezi bi rekli – “Be my guest!”, drago mi je da smo svi različiti i jedinstveni 🦄

2019, Red Hot Chill Peppersi praše na Gremi nagrama, šta im fali? Sjajni su! Ovo jedino nije moja fotografija 🙂

2) Uskladi boje sa ambijentom 🗸

Čak i ako ispotuješ prvo pravilo, a na svim mojim fotografijama možeš videti da im je odeća svedenih boja, sada stvari postaju kompleksnije. Verujem, da dobar fotograf zna, makar približno ambijent u koji te vodi i šta te na lokaciji očekuje.

Na primeru ispod ćeš videti kako sam iskombinovao odeću za 3 lokacije na Fruškoj Gori. Prvenstveno Milica i Dejan, prelep par, nose majice sličnih boja, dok su im helanke crne. Ambijent je maslinasto zelen (krošnja drveća) i sivkast (asfalt) ili braon (zemlja).

Ovo je na primer iskobinovan njen kupaći kostim sa ambijentom.

Ambijent je prirodan, leto je i priroda cveta. Imamo drveće, zelene krošnje koje su iza.

Ova kombinacija odeće je u harmoniji sa okolinom jer:

  • Njena boja kože je iste boje kao i pod tj. drvo okolo bazena. Takođe je i slične boje kao i zućkasta priroda u pozadini.
  • Voda je plava kao i njen plavi kupaći kostim

3) Šminka i frizura

Lično volim prirodnu šminku. Bitno je da pokriješ nepravilnosti kože, mislim prvenstveno na akne i bilo kakvo zapaljenje koje se ispoljava kao crvenilo. Neka ti ten bude ujednačen. Obrati pažnju da puder naneseš ravnomerno i na kožu vrata.

Narodna izreka je da su “oči ogledalo duše”, stoga imaj na umu da su sve frizure OK samo ne dozvoli da ti prekriju oči.